Suomalainen nakkikeitto/ Finsk korvsoppa

Tässä tulee sitten resepti perinteisestä nakki/makkarakeitosta.
Riippuen kuinka paljon haluat keittoa keittää, varaa sen kokoinen kattila. Minä käytin tässä 4 litran kattilaa (ihan täyteen)
Tarvitset:
8-10 perunaa
Keittomixin
tai:
3-4 porkkanaa
puolikas keltainen sipuli
pieni pala purjosipulia
3-4 porkkanaa
1 palsternakka
1 lanttu
1 juuriselleri
1-2 kasvisbuljongi tai liha
Suolaa, mustaa ja valeapippuria oman maun mukaan.
Mukaan voi vielä lisätä lagerinlehtiä.
1 kilo Nakkeja/makkaraa
puolikas keltainen sipuli
pieni pala purjosipulia
3-4 porkkanaa
1 palsternakka
1 lanttu
1 juuriselleri
1-2 kasvisbuljongi tai liha
Suolaa, mustaa ja valeapippuria oman maun mukaan.
Mukaan voi vielä lisätä lagerinlehtiä.
1 kilo Nakkeja/makkaraa
Pese ja kuori kaikki vihannekset ja pilko pieneksi.
Siirrä ne kattilaan mausteiden kanssa ja lisää vettä niin että vihannekset peittyvät kunnolla ja vaikka vielä vähän lisää.
Keitä perunat ja muut vihannekset noin 15-20min ennenkuin
lisäät joukkoon pienenksi viipaloidut nakit/makkarat ja keitä vielä 5-10 min.
Hämmennä silloin tällöin. Kun perunat ovat pehmeitä, koko keitto on valmis :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Siirrä ne kattilaan mausteiden kanssa ja lisää vettä niin että vihannekset peittyvät kunnolla ja vaikka vielä vähän lisää.
Keitä perunat ja muut vihannekset noin 15-20min ennenkuin
lisäät joukkoon pienenksi viipaloidut nakit/makkarat ja keitä vielä 5-10 min.
Hämmennä silloin tällöin. Kun perunat ovat pehmeitä, koko keitto on valmis :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klassiks finsk korvsoppa.
Jag gjorde soppan i en 4 liters kastrull. Vill du ha mer eller mindre soppa så ökar du mängden eller minskar på alla ingredienser.
Till detta recept behöver du:
8-10 potatisar
soppmix
Jag gjorde soppan i en 4 liters kastrull. Vill du ha mer eller mindre soppa så ökar du mängden eller minskar på alla ingredienser.
Till detta recept behöver du:
8-10 potatisar
soppmix
eller:
4-5 morötter
1 palsternacka
1 rotselleri
4-5 morötter
1 palsternacka
1 rotselleri
1 kålrot
en halv gul lök
en liten bit purjolök
1-2 grönsaks eller köttbuljong
salt, svart och vitpeppar efter eget tycke och smak.
Vill man så kan man även tillsätta ett par stycken lagerblad.
1-2 grönsaks eller köttbuljong
salt, svart och vitpeppar efter eget tycke och smak.
Vill man så kan man även tillsätta ett par stycken lagerblad.
Tvätta och skala alla rotfrukter och skär till mindre bitar.
Lägg i en kastrull med alla kryddor och fyll med vatten så det täcker allt och helst lite till, det ska ju ändå bli en soppa.
Låt rotfrukterna koka i ca 15-20 min tills du slänger i korvarna (skurna i mindre bitar) och låter koka ytterligare 5-10 min.
När potatiserna är helt mjuka, är soppan klar! :)
Lägg i en kastrull med alla kryddor och fyll med vatten så det täcker allt och helst lite till, det ska ju ändå bli en soppa.
Låt rotfrukterna koka i ca 15-20 min tills du slänger i korvarna (skurna i mindre bitar) och låter koka ytterligare 5-10 min.
När potatiserna är helt mjuka, är soppan klar! :)