Efterrätt med färska fikon / Viikuna jälkiruoka

 
Fin och annorlunda efterrätt som jag bjöd på min familj på egna födelsedag.
Eftersom jag fyller vid juletider, tyckte jag att det passade bra med en efterrätt med färska fikon (finns gott om på vintrarna)

Jag tog och skärde ett kryss i alla fikon, detta gör så att fikonet öppnar sig vackert i ugnen och ser ut som en liten blomma . Klicka en bit smör på varje och la på en plåt.
Gräddade i ugnen i ca 10 min i 200c

Serverade med en kula vaniljglass, kak-kross och en nobless chokladskiva.

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Kaunis ja erikoinen jälkiruoka jota tarjosin omalla syntymäpäivänäni. 
Koska syntymäpäiväni on lähellä joulua, ajattelin että tuoreet viikunat olisivat sopiva jälkiruoka (löytyy nimittäin paljon talviaikaan kaupoista)

Minä leikkasin kaikkiin viikunoihin pienen ruksin, tämä auttaa viikunan avautumaan kauniisti uunissa ja näyttämään pieneltä kukalta.
Laitoin pienen palan voita ja laitoin viikunan päälle. 
Valmistin uunissa noin 10 min 200 asteessa.

Tarjoilin vaniliajäätelön kanssa, keksi-murskalla ja yhden nobless suklaan kanssa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: