Kokostoppar och kolasnittar

Här kommer mitt, och säkert många andras recept på klassiska kokotoppar. Det är såå mycket godare än matbutikernas. Och lagom lätta att slänga ihop också! Testa , se och smaka själva! :)
- 50 g smör
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 5 dl kokosflingor
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
- Låt smeten svälla i cirka 10 minuter.
- Forma smeten till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda kokostopparna gyllene i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Om man vill kan man smälta lite choklad i micron eller över ett vattenbad och ringla över kokostopparna.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolasnittar är nästan lika enkelt det! här kommer receptet även för det:
- 100 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,25 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
- Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och vänd ner det i smeten.
- Dela degen och rulla ut till två längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
- Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Om man vill ha annan smak i snittarna kan man tillsätta det vid dom andra torra ingredienserna.
Till exempel kan man ha i tobleronechoklad eller kanske vit choklad. (Krossad)