Ahlgrensbilar-shot


Kul ide att göra små krämiga ahgrensbilar shots.
Detta är alltså panacotta. Jag gjorde egentligen dessa som ett test för att se om det var gott nog att göra större sats och kanske bjuda på på nyårsafton . 

Ska jag vara ärlig så var det inget för mig..det hade nog behövt någon annan smakbrytare . Det smakade för mycket likadant., ja alltså, det är lite svårt att förklara men konsistensen störde mig lite och sötman, samtidigt som jag tyckte att det inte smakade något.. Hur går det ens ihop? att ågot är för sött men ändå inte smakr något haha.. äeh, det är jättesvårt att förklara men som sagt. Kul ide att göra små portioner av. Barnen uppskattar det säkert när det är lite färglatt och så  

Vill du testa detta så behöver du:

2 påsar ahgrns bilar (orginal)
6 dl vispgrädde. 

Du kan börja med ex. rosa färg
Plocka då ca 30 rosa bilar . Blanda med 3 dl grädde och värm i kastrull försiktigt och rör om hela tiden
så det inte bränns vid , grädde kokar över fort!
När alla godisbitar smält. häll över i det du ska servera panacottan i. 
Ställ i kylen i minst en 1 timme.
Gör sedan samma sak med ex. gröna bilar. Blanda med grädde och värm.
Häll över det redan stelnade rosa lagret och ställ i kylen igen.
Gör sist lagret , det vita, på precis samma sätt. Dekorera med några bilar på toppen.
Om du vill ha mer färg i panacottan så tillsätter du pyttelite hushålls/karamellfärg. 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: