Saffransskorpor med pistage

 
 
 
  • 100 g smör
  • 1 g saffran
  • 2  ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  •  2 dl skalad pistagemandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  8. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: