Budapesttårta

Riktigt uppskattad vart den av både honom och alla gästerna.
Recepten hittar ni nedan :)
10–12 bitar
Botten
5 äggvitor
½ tsk citronsaft
3 dl strösocker
1 ½ dl sötmandel, finhackad
2 msk maizena majsstärkelse
Fyllning
3 dl vispgrädde
5 dl jordgubbar, färska
Garnering
ca 2 dl vispgrädde
ca 50 g mörk choklad, smält
florsocker
jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Rita ut tre rundlar på tre bakplåtspapper med hjälp av en tallrik, 22–24 cm i diameter.
3. Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ned. Häll i sockret lite i taget och vispa på låg hastighet.
4. Vänd ned den hackade mandeln och maizenamjölet. Bred eller spritsa ut smeten i de mallade rundlarna.
5. Grädda en botten i taget i nedre delen av ugnen i 15–20 min eller tills bottnen har fått bra med färg. Låt dem svalna.
6. Vispa grädden och bred på en av bottnarna. Skiva jordgubbar och fördela över grädden. Lägg på nästa botten och gör samma sak. Lägg på den sista bottnen.
7. Garnering: Spritsa mörk choklad över den översta bottnen. Låt den stelna och spritsa vispad grädde längs med kanten. Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina. Pudra över florsocker och lägg en fjärdedels jordgubbe i varje gräddtopp.