Banana cream pie

 


Mördeg
4 dl grädde
4 tsk vaniljsocker
2 dl naturell yoghurt
Kolasås efter eget tycke
3 bananer (ev. lite citronsaft)
Nötter
Kanel
Socker
Äggvita


Gör mördegen enligt grundreceptet eller köp färdig pajdeg och grädde enligt förpackningens rekomendationer.

  1. Koka en kolasås av kondenserad mjölk. Lägg konservburken (oöppnad) i en kastrull med vatten.
    Koka i 1 ½   timme,  fyll på mera vatten efter behov så att den hela tiden är täckt.
    Låt burken svalna. (Eller, köp färdig kolasås)

    Pajskal
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Kavla ut mördegen och klä en pajform.
    Nagga bottnen av mördegen med en gaffel.
    Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddning.
    Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
    Ta sedan av folien och fortsätt grädda i 5 minuter tills den blir gyllene.
    Låt pajskalet svalna.


    Vispa 4 tsk vaniljsocker med med 4 dl vispgrädde.
    Vänd samman med 2 dl naturell yoghurt samt kolasåsen.

    Häll i pajformen.
    Toppa med skivade bananer (penslade med lite citronsaft, detta gör att bananerna inte mörknar direkt)
    Strö över lite karamelliserade nötter ( jag använde sötmandel)


    Kanderade nötter
    Blanda mandel och nötter med äggvita.
    Blanda nötterna med strösocker och kanel.
    Rosta dem utspridda på en plåt med bakplåtspapper i cirka 10 minuter.
    Låt svalna helt.

 
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Finsk version / Suomalainen versio

 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: