Fisk, dillmos och hemmagjord remouladsås!

 
 
Idag blev det lite firre igen. Här om veckan trixade jag ju ihop dillstuvad potatis och idag blev det då dillmos!
Riktigt riktigt smarrigt, extra gott till just fisk. Detta måste man bara prova! :)
Dessutom har jag hittat ett kanonbra recept på den gamla hederliga remouladsåsen, ni vet den där man alltid fick i skolan. En vit kall sås med dill i. Jag hör väl till den lustiga katergorin av gamla skolelever som faktiskt tyckte den var riktigt god. I och med att jag i mina yngre dar inte var så förtjust i fisk men med just den såsen gick i pricip all fisk ner. Nu för tiden älskar jag fiskrätter, ännu mer nu när jag börjar göra just denna sås.
Dock finns det en annan kallsås, nämligen romsås som jag också gillar att laga till mina fiskrätter. Den innehåller dock rödlök och blir genast lite "starkare" i smaken. Remouladsåsen är mer vänlig och söt :)
 
 

Recept på både dillmoset och såsen kommer här nedan:

Till moset behöver du naturligtvis potatis. Jag lagade till 3pers så jag tog ungefär 8 potatisar (beroende på storlek)
Kokade först potatisarna tills dom blev mjuka. Vill man förkorta koktiden på potatis så gör man bara potatisen i mindre bitar.

När potatisen kändes klara, hällde jag av vattnet. Tilsatte en skvätt mjölk (detta får man göra efter eget tycke, beroende på hus lös mos man vill ha)
Sedan en stor klick smör och rikligt med salt (smaka av!)
Och sedan hällde ja i lite dill, mosa, blanda, rörde runt och vips klart :) Vill man ha extra smak i moset så tillsätter man försiktigt vitpeppar. 

Till detta serverade jag en laxbit som tillagades i ugn i ca 20min med bara salt och peppar. 

Och såsen:

3 dl gräddfil
3 dl creme fracihe
3 tsk majonäs
3 tsk bostongurka
ett par droppar citronsaft
lite dill, lite salt, och lite socker faktiskt.
Smaka av efter eget tycke. Jag börjar alltid lägga i lite salt och socker men oftast har ja fått krydda lite till för att det ska smaka^^

Thats it! klart :) 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: