Hallon/vit choklad cheescake / vadelma/valkosuklaa juustokakku


1 paket digestivekex
75 g smör
Hallonsylt
340 g philadelphiaost
3 dl strösocker
1 ägg
1 äggvita
1 tsk vaniljpulver
1 tsk citronsaft
100g vit choklad
½ dl vispgrädde
1. Sätt på ugnen på 160 grader.
2. Mixa digestivekex till smulor. Smält smöret och mixa ner det bland smulorna. Tryck ut i en form som är ca 20-21 cm i diameter, även upp på kanterna.
3. Förgrädda digestivebotten i ca 5 minuter.
Vispa ihop philadelphiaost och strösocker. Tillsätt sedan äggen, vaniljen och citronsaften fortsätt vispa.
Smält vit choklad försiktigt tillsammans med vispgrädden och häll i det philadelphiasmeten.
Häll över hälften av ostsmeten i formen. Dutta i hallonsylt efter eget tycke . Häll över resten av smeten
och ställ i ugnen i 30-35 min .
Hjärtmönstret får du till genom att göra små prickar med hallonsylten på cheescaken, drar sedan med en tandpetare/grillpinne igenom pricken så det bildas ett hjärta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 p digestiivi keksejä.
75 g voita
Vadelmahilloa
350g philadelphia juustoa
3 dl sokeria
1 kananmuna
1 keltuainen
1 tsk vaniliasokeria
1 tsk sitruuna mehua
100 valkosta suklaata
½ dl kermaa
Laita uuni 160 asteelle.
Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi sen sekaan.
Paina se formiin ja esi paista uunissa noin 5 min.
Sekoita juusto ja sokeri. Lisää kananmunat, vaniliasokeri sekä sitruunamehu ja jatka sekoittamista.
Sulata valkosuklaa ja sekoita se kerman kanssa juustosekotukseen.
Kaada puolet sekotuksesta formiin, lisää vadelmahilloa oman maun mukaan ja lisää loput juustosekotuksesta.
Laita vielä uuniin noin 30-35 min.
Sydänkortisteen saat tehtyä niin että laitat pienet pyöreät pallukat hillosta kakun päälle. Vedät hammastikulla pallukan läpi niin että sydän muodostuu :)
Video suomeksi/filmklipp på finska
Ser jättegod ut :D
URL: http://rememberthiis.blogg.se/