Fyllda paprikor

Torsdag it is!
Denna mat hade jag egentligen tänkt att slänga ihop imorgon, alltså fredag. Men insåg idag att köttfärsen i kylen höll på gå ut så bestämde mig för att laga den idag och ta an dom frysta varorna dagarna därefer istället.
Så då fick det bli köttfärsfyllda paprikor. Riktigt god kombination och kan tyckas se lite lyxigt ut sådär. Det är väl utseendet som gör det. Och jag gillar speciellt det att det kan se lite avancerat ut, fast det är lätt som en plätt att laga ihop :)
Jag köpte trafikljus paprika , alltså en såndär paprikamix påse med en röd, gul och en grön paprika i.
Delar dessa på mitten.
Bryner köttfärsen och kryddar den. La i en färdig bolognese kryddmix idag. Sedan är det bara fylla parikorna med köttfärsröran och in i ugnen ca 15-20 min i 175c
Idag tillförde jag lite ris till köttfärsen men vill man inte ha det så går det bra att utesluta såklart. Sedan blir det lite godare, fastare konsistens och dessutom finare om man strör över lite riven ost. Tyvärr hade jag inte det idag men det funkar ju lika bra utan :)
Detta serverade jag med sallad och en klick keso idag. Vill man så kan man ju som sagt utesluta riset i fyllningen och koka till potatis och servera bara en köttfärsfylld paprika.
Så då fick det bli köttfärsfyllda paprikor. Riktigt god kombination och kan tyckas se lite lyxigt ut sådär. Det är väl utseendet som gör det. Och jag gillar speciellt det att det kan se lite avancerat ut, fast det är lätt som en plätt att laga ihop :)
Jag köpte trafikljus paprika , alltså en såndär paprikamix påse med en röd, gul och en grön paprika i.
Delar dessa på mitten.
Bryner köttfärsen och kryddar den. La i en färdig bolognese kryddmix idag. Sedan är det bara fylla parikorna med köttfärsröran och in i ugnen ca 15-20 min i 175c
Idag tillförde jag lite ris till köttfärsen men vill man inte ha det så går det bra att utesluta såklart. Sedan blir det lite godare, fastare konsistens och dessutom finare om man strör över lite riven ost. Tyvärr hade jag inte det idag men det funkar ju lika bra utan :)
Detta serverade jag med sallad och en klick keso idag. Vill man så kan man ju som sagt utesluta riset i fyllningen och koka till potatis och servera bara en köttfärsfylld paprika.