Köttfärsbiffar

 
Hemmagjorda köttfärsbiffar går väl inte att slå med några icabiffar direkt? 
Näe, det tycker inte jag ialf. Och antagligen inte mannen min heller då detta är en av dom rätter som han alltid tjatar om att få bli bjuden på hehe.

Idag var en sån dag och sagt och gjort fick det ju bli det , tillsammans med kokt potatis, grönsaker samt en perfekt sås till som jag gör själv även den. 

Men för det första kan vi väl gå in på biffarna :)
För att göra dessa behöver du:

500g köttfärs
En liten gul lök eller en halv stor.
Ett ägg
En näve havregryn
Salt, peppar/kryddpeppar, fryst persilja.

Börja med att "mosa" sönder köttfärsen . Hacka en lök fint och blanda med färsen.
Tillsätt ägget och havregrynen samt kryddorna. Krydda kan man ju hur man vill och vad man själv tycker om men jag rekomenderar ju minst salt och peppar ;)
Sen persilja, det är faktiskt en riktigt bra krydda för köttfärsrätter, både i biffar och limpor.
Det ger inte sådär jättemycket smak men det gör köttet saftigare och riktigt härligt. 

Ja, sen så kan du gå in med hårdhandskarna och börja knåda degen lite så att du känner att alla ingredienser blandats ordentligt men varandra. Sedan är det bara att forma till biffar.
Av denna deg blir det ca 6-7 st medelstora biffar. 

Sedan försteker jag dom lite lätt på ytan . Och lägger över till en ugnsform. 
Låt biffarna ligga i formen vid sidan av tills du snabbt slänger ihop såsen. 

Till den behöver du:

2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
2 tsk soja 

Häll över grädden och creme fraishen i stekpannan som du precis använde till biffarna.
Tillsätt dom övriga ingredienserna och rör tills det känns/ser klumpfritt ut och häll över såsen över biffarna.

Ugnen ska vara på 175c och biffarna samt såsen får stå där i ca 20 min . Klart! :)

Till detta serverar man ju vad man vill men det godaste är väl alltid kokt potatis. Samt lingonsylt, ett måste! ;) 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: