Laxburgare med mos

Laxburgare idag med potatismos. Riktigt fint satt det. En av våra favoriträtter . Även om jag undviker mycket rotfrukter, pasta och ris ofta . Om det nu inte är glutenfri pasta exempelvis.
Men potatismos alltså, det är svårt att slå. Trots att det är så enkelt och snabbt att fixa ihop så blir det allid som en lyxigare måltid på nått sätt :)
Och dessa laxburgare, testade en gång när jag hittade receptet i en lchf kokbok, tyckte det var helt okej. När jag sedan träffade min man så gjorde jag detta en gång för att se vad han tyckte och sen dess har de hänt att man ibland gjort den till och med två gånger i veckan. För han älskar dom verkligen. Och det är ju extra roligt! När ens partner ibland verkligen tjatar till sig en maträtt som man gjort, för att han tycker att just jag gjort det så bra. Tycker det är fint på nått sätt :) finns väl dom som hade valt att beställa en pizza istället för att be sin fru laga till en viss maträtt som hon gör extra bra.
Men potatismos alltså, det är svårt att slå. Trots att det är så enkelt och snabbt att fixa ihop så blir det allid som en lyxigare måltid på nått sätt :)
Och dessa laxburgare, testade en gång när jag hittade receptet i en lchf kokbok, tyckte det var helt okej. När jag sedan träffade min man så gjorde jag detta en gång för att se vad han tyckte och sen dess har de hänt att man ibland gjort den till och med två gånger i veckan. För han älskar dom verkligen. Och det är ju extra roligt! När ens partner ibland verkligen tjatar till sig en maträtt som man gjort, för att han tycker att just jag gjort det så bra. Tycker det är fint på nått sätt :) finns väl dom som hade valt att beställa en pizza istället för att be sin fru laga till en viss maträtt som hon gör extra bra.
För att göra denna maträtt behöver du:
Moset: Ja, vanlig potatismos är ju detta och då behöver du:
6-10 potatisar
En skvätt mjölk
Ett klick smör
Salt och vitpeppar
Ett klick smör
Salt och vitpeppar
Ja det är oftast såhär jag gör mitt mos ialf, men vissa kanske gör på ett annat sätt.
Först skalar jag potatisen och kokar det som vanligt (för att minska koktiden så skär jag potatisen i mindre bitar)
Sedan häller av vattnet och mosar potatisarna. Häller i en skvätt mjölk och klickar i nån matsked smör.
Saltar lite i taget och smakar av tills det känns lagom. Samt vitpeppar, också försiktigt lite i taget och smakar av. Rör ihop och beroende på konsistens så kör ja bara med en slev runt runt.. eller ibland med elvisp en kort stund.
Laxburgarna:
ca 400g lax
halvt paket fryst persilja
150g salladsost/fetaost
ett ägg
en halv gul lök
ca 400g lax
halvt paket fryst persilja
150g salladsost/fetaost
ett ägg
en halv gul lök
salt och peppar efter eget tycke
½ dl havregryn eller ströbröd
½ dl havregryn eller ströbröd
Skiva laxen i små små bitar. Hacka löken fin och smula ner osten.
Tillsätt ägget och kryddorna och blanda runt allt till en smet.
Forma till biffar och stek i stekpannan i några min. Om jag har bra med tid brukar jag steka först ytan bara och sen köra i ugnen ca 20 min. .
Sådär ja!, servera som det är eller med nån trevlig sås till och eller sallad/grönsaker :)
Tillsätt ägget och kryddorna och blanda runt allt till en smet.
Forma till biffar och stek i stekpannan i några min. Om jag har bra med tid brukar jag steka först ytan bara och sen köra i ugnen ca 20 min. .
Sådär ja!, servera som det är eller med nån trevlig sås till och eller sallad/grönsaker :)
