Dripcake

 
God liten dripcake :)

Botten är en chokladbotten och om du vill testa denna så behöver du:

250g rumsvarmt smör
250g socker
160g vetemjöl
4 rumsvarma ägg
1 tsk bakpulver
60g kakao

Jag använde mig av en springform på 20cm

Vispa smör. Tillsätt socker och vispa minst 5 min så att det börjar bli jämt och ljust. Smör förvandlas från färgen gul till nästan kritvit efter lång vispning. Detta gör också att smörsmaken försvinner och det smakar inte sådär tungt och  fett. 

Blanda dom torra ingredienserna tillsammans, detta för att bakpulvret ska fördela sig jämt. 
Häll i mjölblandningen lite i taget medans du vispar. Tillsätt även äggen och rör om tills det ser ut som att allting har bandats väl.
Häll i en form och in i ugnen i ca 50 min på 175 grader.

--------------------------------------------------------------------------
 
Fyllningen var hallonmousse och vitchoklad. Receptet finner du nedan:

2,5dl grädde
200g färskost (naturell eller vaniljsmak)
1,5dl hallon (bär eller sylt)
2 msk socker
100g vit choklad
6 gelatinblad

Börja med att vispa grädden, den skall vara löst vispad. Sedan vänder du ner färskosten. 
Ta nu och fördela smeten på hälften. Vill du vara riktigt noga kan du väga krämen men jag måttade inbart med mina ögon. Det är inte kärnfysik vi sysslar med nu^^ 
I den andra delen av smeten häller du i hallonen/sylten och rör om lite. Använder du sylt så tillsätt endast 2 mtk socker.
Sylt är oftast redan ordentligt sötad. Använder du färska eller frysta bär så kan du tillägga ialf 1 dl socker.
I den andra delen så häller du i chokladen ( som du först smält i micron) och rör om.
Nu har du alltså två olika fyllningar :) 
Vi ska nu göra dessa till mousse, och det hjälper gelatinet med så att det stelnar.
Blötlägg gelatinen i kallt vatten 5 min.
Ta sedan och koka vatten, inte mkt, bara liten skvätt i en mugg eller liknande. Snabbast går i micron.
När du hör vattnet koka, ta ur micron och lägg i gelatinen i det kokande vattnet. När gelatinet har smält helt så tar du och födelar den också mellan dom olika fyllningarna, hälften av gelatinvattnet alltså till hallonmoussen och hälften till vit chokladmoussen. Klart!
Fyll din tårta med moussen och ställ i kylen minst 6 tim. Eller 1 timma i frysen.

----------------------------------------------------------

 
 
Sen är det bara upp till var och en att spritsa på grädde eller smörkräm eller vad man nu vill på sin tårta och dekorera som man vill. I mitt fall använde jag mig av en smörkräm som jag spacklade tårtan med. Ringlade över chokladganache och toppade med jordgubbar och macarons. Stiligt och smakfullt :) 


Kommentarer
Postat av: norrbotten emma

hur gott såg inte de där ut!

smarrigt
kramizzz

Svar: Det var riktigt chokladigt och moussigt hehe och jaa.. precis som det ska vara :)
Suklaakakkuellu

2017-09-12 @ 11:07:56
URL: http://nouw.com/lillemmish
Postat av: Alexsandra

Oh ska testa det där med drip i veckan då jag ska göra en tårta till min dotters 1 års kalas. Jag kommer göra det med egen kolasås, hoppas det blir bra!

Kommer bli en morotstårta med vaniljfrosting och toppad med kolasås, kolla i slutet av veckan så kommer där förhoppningsvis att finnas bilder och recept ( om det inte går åt skogen förstås!)

Svar: Ja testa på bara! För det är ju som tur inte så svårt som det kanske kan se ut :) Åh, med kola lär det bli suveränt och morotskaka som är så gott! Jag ska hålla koll på hur det blir, tack för tipset. Jag håller tummarna för att det ska gå bra :)
Suklaakakkuellu

2017-09-12 @ 14:18:54
URL: http://zahla.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: