Fredag


God pulled pork idag med kokta grönsaker och lite gurka och morötter! :) 
 
 
 


Till kaffet slängde jag ihop lite cakepops, köpte pinnar för jättelänge sen och tänkte att nu får det bli av!
Har förut bara gjort cakeballs, dvs utan pinnar . Dessa är ju lite halvsvåra att äta haha..men tycker det ser så gulligt ut så what the h... ;)
 
 
För att göra cakepops behöver du:

10-15 st Kex eller mjuka kakor
200g Färskost ex. philadelphia
200g Choklad
Ev. strössel.
 
Jag gjorde en sats med digestivekex och en med en vanlig sockerkaka.

Dessa smular jag till små små smulor. Blandar ihop med färskosten. Knådar till en deg och rullar till bollar.
För att dom ska bli lättare att arbeta med ställer jag dom in i kylen i ca 10-15 min.
Under tiden förbereder jag chokladen.
Jag smälter den antingen över ett vattenbad eller i micro. Man ska akta sig så att man inte bränner sig själv eller chokladen!

När degbollarna stelnat i kylen ett tag. Doppar jag dom i smält choklad och häller över strössel.
Vill man använda pinnar som jag idag, rekomenderar jag att man först doppar lite av pinnens ände i choklad, sedan trycker man in den i en boll och doppar i choklad. Detta för att chokladen stelnar då även inne i bollen och håller den bättre på plats när det sedan stelnat och man ska ta en tugga :)
Risken finns annars att den släpper och du tappar hela godbiten på golvet, och det vore ju synd! 
Tänk också på att inte göra bollarna för stora eller tunga, detta riskerar också att den inte orkar "hänga" kvar på pinnen och samma skräcksenario inträffar här..du tappar bollen :/

Annars ..ja..detta är ju faktiskt annars vansinnigt enkelt fredagsmys, så testa testa testa! :) 
 
Video Suomeksi / Klipp på finska 

fattar inte varför videon inte vill laddas upp på detta inlägg.. försökte med nytt och det funkade? 
Så finsk version ligger ett inlägg före :)

Tämä video ei halua toimia tässä päivityksessä joten tämä resepti suomeksi löytyy päivitystä aiemmin :)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: